τι σχάρα να επιλέξω

Τι σχάρα να επιλέξω για τη μοτοσυκλέτα μου;

Πώς να επιλέξω σχάρα για τη μοτοσυκλέτα μου;

Καλή ερώτηση αλλά πρώτα θα πρέπει να δούμε τις επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες…

Με λίγο ψάξιμο θα ανακαλύψεις τις εξής κατηγορίες:

Σου φαίνονται ακαταλαβίστικα εεε; Πάμε λοιπόν να σου τα κάνω λιανά…

Οι απλές σχάρες προορίζονται για ένα μικρό βαλιτσάκι, περίπου μέχρι 36lt

Αυτή η σχάρα λοιπόν είναι ικανή να κρατήσει το βαλιτσάκι και μερικά πράγματα μέσα σε αυτό. Αν για παράδειγμα εσύ αποφασίσεις ότι αύριο θα γυρίσεις από το super market με τα ψώνια του μήνα, βγεις στο δρόμο φορτωμένος και αρχίζεις τα ξεκίνα-σταμάτα-λακούβα-σαμαράκι, θα τη πάρεις στο χέρι και τη σχάρα και τη βαλίτσα…γκαραντι. Συμπέρασμα λοιπόν, απλή σχάρα που πιάνει τουλάχιστον σε τρία σημεία επάνω στο παπί και όλα θα πάνε καλά. Αυτές οι σχάρες ενισχύονται να ξέρεις με στηρίγματα ώστε να μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο βαλιτσάκι.

Οι απλές σχάρες που πωλούνται με στηρίγματα

δεν είναι κάποιο κόλπο του μάρκετινγκ, ΔΕΝ μπορούν να ‘επιβιώσουν’ αλλιώς, πόσες φορές να στο πώ. Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί το ‘παπί’ έχει μόνο δύο βάσεις στο πίσω μέρος για να προσαρμοστεί η σχάρα. Άρα μάντεψε…βάζουμε στηρίγματα και μεγαλώνουμε την επιφάνεια στήριξης. Μαγεία! Κανόνισε να με ξαναρωτήσεις αν είναι απαραίτητα. Θα φας μπλοκ..!

Πάμε στα δύσκολα τώρα… Σχάρες για μονόσελλα

Ας πούμε ότι είσαι διανομέας και θέλεις να βάλεις το κουτί επάνω στο ‘παπί’ που έχεις και να μην το ξαναβγάλεις βρε αδερφέ. Λοιπόν βγάζεις την σέλλα σου, την πας σε ένα μαστόρι που κάνει αυτή τη δουλειά, την κόβει, την ράβει και την ξανατοποθετείς στο ‘παπί’. Τοποθετείς και την σχάρα σου η οποία πλέον βρίσκεται στην θέση του συνοδηγού και είσαι κομπλέ. Θα αναρωτιέσαι γιατί έπρεπε να γίνει όλο αυτό. Έγινε γιατί θέλεις να φορτώνεις αρκετά. Το βάρος βρίσκεται ακριβώς επάνω από τις βάσεις της σχάρας και έτσι αποφεύγουμε την καταπόνησή της.

Και κάπου εδώ σε ακούω να λες ότι δεν θέλεις να κόψεις την σέλλα. ‘ Έγινε καλώς’ που έλεγε και κάποιο φιλαράκι κάποτε.

Πάρε σχάρα με ανάκληση…ή αλλιώς σπαστή!

Οι σπαστές σχάρες λοιπόν δεν σε αναγκάζουν να κάνεις καμία μετατροπή στο ΄παπί’ σου. Προσαρμόζονται όπως οι απλές σχάρες αλλά έρχονται πιο μπροστά και καλύπτουν την θέση του συνοδηγού. Κατά 95% πωλούνται με στηρίγματα γιατί πρέπει…μην με ξαναρωτήσεις στα είπα παραπάνω. Έχουν και δύο στρόφιγγες στα πλάγια για να τις ξεβιδώνεις, να την ανοίγεις, να σηκώνεις τη σέλλα και να βάζεις βενζίνη. Ξέχασα να σου πω πως το κουτί που φορτώνεις, μπορείς να το βιδώσεις επάνω στη σχάρα και έτσι να μην χρειάζεσαι ιμάντες.

Αυτά είχα να σου πω…
Αν όμως έχεις κι άλλες απορίες, εδώ είμαστε να σου τις λύσουμε!

Τι προσφέρει το sxares-moto

Σχετικές δημοσιεύσεις

© 2023 sxares-moto.gr - Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος

λογοτυπα καρτων
Κλείσιμο Το καλάθι μου
Κλείσιμο Αγαπημένα
Κλείσιμο
Κατηγορίες